Tanflude

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 6-7 persoane
  • Pentru aluat
  • -1 Kg faina
  • -drojdie(de marimea unei nuci)
  • -sare
  • -apa calduta
  • Pentru sos
  • -bacon afumat
  • -carnaciori afumati
  • -ceapa
  • -cartofi
  • -sare
  • -piper
  • -foi de dafin
  • -pasta de tomate (bulion)
  • -ulei
  • -apa

Mod de preparare

Se amesteca faina, drojdia, sarea si apa calduta, se face un aluat si se lasa la dospit.

Baconul afumat si carnaciorii se taie in bucatele nu foarte mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata si se taie in cubulete.

Intr-o oala, de preferat este sa folositi o oala mai mare, se face sosul, se caleste ceapa, baconul, carnaciorii, cartofii si se pune apa cat sa depaseasca putin nivelul ingredientelor. Se adauga pasta de tomate, sarea, piperul si foi de dafin si lasm la foc mic.

Aluatul il impartim in doua. Il rulam si taiem cu cutitul bucati cat jumatate de palma si le lasam sa dospeasca inca 5 minute pana incepe sa dea in clocot sosul, dupa care luam fiecare bucatica de aluat si o asezam deasupra legumelor si carnii. Foarte important este sa nu aglomerati foarte mult, sa lasati spatiu intre ele pentru a se putea umfla si sa nu puneti una peste alta (doar un strat). Foarte important este ca timp de 20 de minute (timpul necesar pentru a fierbe) sa lasati acoperita foarte bine oala (daca ridicati capacul se incruzesc).

Se serveste imediat dupa ce ati oprit focul, este recomandat sa se manance cald.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise