Tajine de pui cu naut si masline

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 4-6 persoane:
  • 1 si ½ pulpe de pui
  • 500 g masline verzi, fara samburi
  • 1 cutie naut
  • 1 lamaie, curatata de coaja
  • 3 catei usturoi, curatati si feliati
  • ½ pahar apa
  • 3 fire coriandru proaspat tocat
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala pulpele si se rumenesc bine pe toate partile intr-o tigaie cu ulei incins.

Lamaia se taie in 8 si se adauga peste pui impreuna cu maslinele, coriandrul, praful de curry si usturoiul. Se adauga sare si piper proaspat rasnit, dupa gust.

Se toarna apa iar cand incepe sa fiarba se micsoreaza flacara si se acopera cu un capac.

Se lasa la fiert pana ce pulpele de pui sunt bine facute (aproximativ 1 ora) si se serveste cald.

In cazul in care aveti un vas tajine, puneti ingredientele in vas, acoperiti cu capacul conic si introduceti vasul in cuptor la 180 g C, verificand din cand in cand pulpele sa fie bine gatite.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise