Taitei de casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un ou
  • 100g faina
  • 1/2 lingurita ulei
  • un praf de sare

Mod de preparare

Nici o pasta nu se compara la gust cu taiteii proaspeti, pregatiti in casa.

Punem oul intr-un castron, adaugam uleiul,sarea si il batem cu furculita.

Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare .

Nu punem toata faina de la inceput. In functie de marimea oului folosit s-ar putea mari sau micsora cantitatea de faina. Lasam aluatul 15-20 de minute la odihnit acoperit cu un prosop de bucatarie, dupa care il intindem cu sucitorul pe plansa de lucru infainata.

Intindem o foaie cat mai subtire(transparenta) ,apoi o lasam la uscat (intarit) pe un prosop de bucatarie cca 20 minute. Rulam foaia,o taiem in doua si taiem cu cutitul fasii subtiri.

Nu vom lasa prea mult foaia sa se usuce ,pentru ca se va sfarma la taiere.

Daca vrem sa folosim taiteii mai tarziu ii punem la uscat .

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise