Taietei de orez cu pui si legume

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie pentru 2 portii de : 50 grame de taietei de orez
  • 100 grame piept de pui taiat cubulete
  • 2 cepe mici echalote taiete solzisori
  • cateva ciuperci negre chinezesti si ciuperci aromate chinezesti
  • o treime de zuchinni ( dovlecel verde)
  • o lingura ulei de masline
  • o lingura de sos de soya
  • un varf de cutit de pudra de ardei iute
  • putin ghimbir macinat
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pregatim ingredientele , taiem legumele si puiul cubulete. Ciupercile le-am avut uscate si le-am rehidratat cu apa fierbinte.

Am calit puiul, ceapa si ciupercile in ulei de masline pret de cateva minute apoi am adaugat sosul de soya si condimentele si o canita de apa si am lasat sa fiarba la foc mic.

Dupa 10 minute am adaugat si zuchinni si l-am mai lasat 2 minute. Am adaugat apoi taieteii de orez fierti separat , am amestecat cu grija si am mai lasat 1-2 minute la foc mic.

Sunt exceleti atat calzi cat si reci, super aromati si lejeri. Puteti sa adaptati reteta cu ce aveti la indemana.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise