Tahchin (Budinca de orez cu carne)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 Kg carne de pui
  • 2 oua
  • 2 cepe potrivite
  • zeama de la o lamaie
  • 4 linguri ulei
  • 2 cani orez cu bob lung
  • 1 1/2 cani iaurt
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de piper
  • apa de sofran 50ml (daca nu aveti sofran folositi sofranel sau turmeric)

Mod de preparare

Fierbeti orezul de trei sferturi. La o cana de orez se adauga 1 1/4 cana apa. Cand apa clocoteste se adauga orezul si se lasa la foc mic 15 min. Intre timp se prepara un sos din ceapa, oua , sare, piper, zeama de lamaie, ulei si apa de sofran care se pun intr-un blender si apoi se amesteca cu iaurtul.

Carnea se prajeste sau se fierbe dupa preferinta apoi se marunteste.

Cand orezul este gata se amesteca cu jumatate din sosul pregatit anterior. Restul sosului se amesteca cu carnea. Se asaza apoi intr-o tava unsa cu ulei un rand de orez, un rand de carne si apoi inca un rand de orez.

Se pune apoi sos daca v-a mai ramas de la carne si deasupra putina apa de sofran.

Se acopera cu folie de aluminiu in care se fac cateva gauri si se coace in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 45 min.

Dupa 45 min se scoate din cuptor si se intoarce tava pe platoul de servit. Crusta care se formeaza va fi deasupra.

Se serveste cald.

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise