Tagliatelle cu morcov si dovlecel

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Tagliatelle cu morcov si dovlecel

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi mari
  • 250g tagliatelle
  • 60ml ulei de masline
  • sare,piper
  • parmezan (optional)

Mod de preparare

Taiem morcovii si dovleceii fasii lungi.

Punem intr-o oala mare sa fiarba apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba punem fasiile de morcovi si dovlecei. Le lasam 1min in apa clocotita, apoi le scoatem, le scurgem si le punem deoparte.

Aducem iar apa la punctul de fierbere si adaugam pastele. Le gatim timp de 3 min.

Scurgem pastele bine si le punem intr-o tigaie. Adaugam fasiile de morcov si dovlecel, uleiul, asezonam dupa gust si le amestecam la foc mediu timp de 5 min.

Se servesc imediat. Se pot presara cu parmezan.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise