Suvita lui Basescu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 borcan compot visine
  • -frisca vegetala (Hulala)
  • -7 oua
  • -14 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • -8 linguri de faina
  • -150 gr. nuca macinata
  • -1 pachet unt
  • -1 pachet glazura de ciocolata Dr. Oetker ( sau facuta in casa).

Mod de preparare

Mai intai se fac pe dosul tavii doua foi din: 3 oua intregi, 6 linguri zahar, 3 linguri apa, 2 linguri ulei, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 4 linguri faina.

Apoi, se fac alte doua foi din 4 albuse, 8 linguri zahar, 4 linguri faina si 150 gr. nuca macinata.

Crema:

4 galbenuse, 8 linguri zahar, 1 lingura cacao (sau cafea ness) se fierb pe aburi. Dupa ce s-a racit se amesteca foarte incet cu 1 pachet unt frecat.

Montarea:

-foaie maro

-crema maro+visine

-foaie cu nuca

-frisca

-foaie cu nuca

-crema maro+visine

-foaie maro

-glazura de ciocolata pe deasupra.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise