Surpriza toscana

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1pasare curatata si fara oase
  • 4linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa taiata cuburi
  • 1morcov taiat cuburi
  • 2linguri de patrunjel verde tocat
  • 1creanga de frunze leustean tocata
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 2lingurite rozmarin
  • ptr aluat
  • 1pliculet drojdie uscata
  • 1pahar de apa calduta
  • 31/4 pahar de faina
  • 2lingurite de sare
  • ptr uns 1 ou 1 lingura de apa

Mod de preparare

Intii se pregatete gaina.Se incinge ulei intr-o tigaie mare si se prajeste gaina pe toate partile.Se scoate din tigaie si se adauga legumele la prajit si verdeata si se adauga vin si se lasa sa fiarba pe foc mic pina toate lichidele au scazut.Se lasa sa se raceasca putin dupa care se umple pasarea cu ele.

Se pregateste aluatul-se dizolva drojdia cu 1/4 de pahar de apa.Se cerne faina intr-un bol se face o gaura la mijloc se adauga drojdia dizolvata si se preia faina si se amesteca adaugind treptat si apa pina se formeaza un aluat lipicios.Il framantam 15 minute pina nu mai este lipicios intindem o foaie mare punem pasarea umpluta la mijloc si stringem aluatul in jurul ei pina o acopera complet.Punem pasarea invelita in aluat pe o tava acoperita cu pergament si adinca in asa fel ca toate indoiturile de aluat sa fie spre tava si nu in afara.Se acopera pasarea cu un prosop si se lasa sa creasca o ora.Se unge pasarea cu ou diluat cu putina apa si se incalzeste cuptorul la 190 de grade.Cind s-a incalzit se pune la cuptor si se coace o ora pina ce aluatul este auriu bine daca se rumeneste inainte se acopera cu aluminiu.Se lasa la racit 10 minute dupa care se serveste este delicioasa.Eu am pregatit sferturi de pasare umplute si invelite in aluat si au fost minunate.Nu este complicat si foarte aspectos......

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise