Supa pentru mahmuri

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kilogram de crap fara cap si coada;
  • 250 grame icre si lapti de crap;
  • 600 grame cap de crap;
  • 300 grame ceapa rosie;
  • 25 grame boia de ardei iute;
  • 200 grame smantana;
  • 15 grame ardei iute;
  • 2 lamai;
  • sare, o foaie de dafin;
  • 1 legatura de patrunjel verde.

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala, se taie rondele.

Crapul se curata, se eviscereaza, se spala, se taie felii, se lasa in apa rece pentru a se scurge sangele.

Laptii si icrele se curata, se pastreaza in apa rece.

Se taie o lamaie felii subtiri iar cealalta se stoarce.

Patrunjelul se spala, se curata, se toaca marunt.

Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga o lingura cu sare, se pune capul pestelui, ceapa, boiaua de ardei si se lasa la fiert la foc mic o ora.

Dupa ce capul a fiert se adauga feliile de peste iar dupa 10 minute se adauga icrele si laptii, continuandu-se fierberea tot la foc mic inca 5 minute.

Se scoate carnea din supa cu o paleta, se lasa la racit, dupa care se dezoseaza, avand grija sa indepartam toate oasele;

Supa se strecoara prin strecuratoare avand grija sa pastram la racit 2 - 3 polonice de supa.

Restul de supa se pune la fiert, cand da in clocot, se reduce focul, se adauga foaia de dafin si sucul de lamaie, se continua fierberea 5 minute, dupa care se adauga pestele dezosat,ardeiul iute,feliile de lamaie si se mai dau 2-3 clocote.

Se adauga smantana amestecata cu supa, se inchide focul, se presara verdeata, se acopera oala pentru 5 minute.

Se serveste fierbinte, cu zeama de lamaie suplimentara.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise