Supa pe gaina, crescuta la tara

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gaina crescuta la tara
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel (eu nu am avut)
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • Taitei/ galuste la alegere
  • Frunze proaspete de patrunjel

Mod de preparare

Punem gaina curatata si spalata bine, in oala sub presiune, adaugam restul ingredientelor (fara taitei  desigur ) acoperim cu apa si punem la fiert pentru o ora. In cazul in care, carnea nu este destul de moale, mai lasam cateva minute la fiert.

Scoatem carnea si legumele, strecuram supa, o punem dinnou la fiert intr-o oala normala, asezonam daca mai este nevoie si cand da in clocot adaugam taiteii. Lasam cam 5-8 minute sa fiarba, dupa care oprim focul si adaugam frunzele de patrunjel tocate marunt. Servim supa calda.

Carnea de gaina am servit-o langa cartofi aurii si sos picant de prune.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise