Supa de zmeura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3dl.sirop de zmeura(din fructe proaspete),
  • 7dl.apa,
  • 1-2 lingurite suc de lamaie,
  • 1,5 linguri amidon alimentar,
  • zahar(dupa gust);
  • pentru servire:
  • 202-250gr. zmeura proaspata(poate fi si congelata),
  • frisca,
  • 4 cupe de inghetata de vanilie,
  • frunzulite de menta sau lamaita;

Mod de preparare

1.Siropul de zmeura se amesteca cu apa si se pun intr-o cratita si se lasa sa fiarba , la foc mic.

Amidonul alimentar se dizolva in putina apa rece si, amestecand mereu, il incorporam in amestecul de sirop si apa.Stingem focul, luam cratita de pe foc, amestecam inca 5 minute si lasam sa se raceasca in frigider.

2.Se potriveste de zahar(se poate pune miere), se adauga sucul de lamaie si se pune in 4 boluri, pe care le ornam cu fructe, frisca, cate o cupa de inghetata si frunzulite de lamaita sau menta.Se serveste rece.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise