Supă de varză roșie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supă de varză roșie

Ingrediente

  • 1/2 varză roșie (aprox. 1 kg),
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 300 ml suc de roșii,
  • 1-2 linguri mărar proaspăt tocat,
  • sare,
  • opțional smântână pentru servit.

Mod de preparare

Varza roșie se curăță de primele frunze, apoi se taie fâșii, care se taie la rândul lor bucățele.

Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt.

Morcovul se curăță, se spală și se taie după preferință - cubulețe sau rondele.

Ardeiul roșu se taie în două, se înlătură cotorul și semințele, apoi se toacă mărunt.

Toate legumele se pun într-o cratiță și se acoperă cu apă - apa să depășească cu 2-3 cm legumele.

Se pun la fiert pentru 15 minute de când începe apa să clocotească.

Adăugăm sucul de roșii și mai lăsăm să dea câteva clocote.

Condimentăm cu sare.

Stingem focul și adăugăm mărarul tocat mărunt.

Servim după preferință caldă sau rece - în ambele moduri este delicioasă - cu smântână.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise