Supa de varza acra cu perisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa mica, 1 legatura de zarzavat pentru supa (morcov, patrunjel, telina), 250 g varza acra, 1-2 linguri de untdelemn, 1 litru de apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, 200 g carne tocata (la alegere), 2 galbenusuri, 2 linguri de pesmet, 2 linguri de cascaval sau branza rasa, sare, piper, 1/2 lingurita nucsoara, 1 lingurita mustar.
  • pentru 4 persoane

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata zarzavatul pentru supa si se taie in cubulete mici. Se toaca varza murata si se afaneaza cu o furculita.

Se incinge untdelemnul intr-o oala de supa. Se pune sa se caleasca ceapa si zarzavatul de supa. Se adauga varza si apa fiarta cu Vegeta sau Knorr (concentrat de vita), apoi se lasa sa fiarba acoperit, vreme de 15 minute, pe flacara mijlocie.

Pentru perisoare, se amesteca carnea tocata cu galbenusurile, pesmetul si branza, se sareaza, se pipereaza, se adauga praful de nucsoara rasa.

Din compozitie se iau, cu palmele ude, cocoloase (cu diametrul de cca 3 cm) care se pun in supa si se fierb cam 10 minute.

Se dilueaza mustarul cu un polonic de supa, apoi se toarna in oala.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise