Supa de telina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 teline maricele
  • 1 ceapa
  • 100 g orez
  • 1 l bulion de pasare
  • 3 linguri bulion
  • 200 ml lapte dulce
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • 50 g smantana
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper praf

Mod de preparare

Telina se curata si se da prin razatoarea mare, apoi se pune impreuna cu ceapa taiata marunt in ulei incins circa 5-6 minute amestecand mereu. Dupa ce s-au inmuiat se adauga apa rece cat sa le acopere si lasam sa fiarba pana scade apa. Cand telina este fiarta se adauga 1 litru bulion de pasare. Orezul se fierbe separat. Se freaca bulionul cu faina si laptele, se toarna in supa si se adauga orezul fiert. Se zdrobeste si se freaca usturoiul cu putina sare si se pune in supa. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit, apoi se adauga smantana diluata cu putina zeama din supa. Cand este gata se pune patrunjel verde tocat marunt, sare si piper dupa gust.

Se serveste calda.

Se adauga un strop de suflet.

Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise