Supa de spate de curcan cu morcovi caliti si taitei de casa

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • spate de curcan (1-1,2 kg)
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi carote
  • 1 patrunjel (pastarnac)
  • 1 cartof
  • 1-2 lingurite concentrat legume
  • 1 legatura patrunjel verde sau 2 lingurite patrunjel uscat
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • pentru taitei:
  • 1 ou crud
  • 250-300 g faina
  • 2 lingurite ulei
  • putina sare

Mod de preparare

Taiati spatele de curcan in 4-5 bucati si puneti-le in apa rece 10-15 minute ca sa iasa sangele. Aveti grija sa indepartati camera de grasime de la tartita.

Intre timp preparati un aluat vartos de taitei din ou, o masura de apa (o jumatate de coaja de ou cu apa), sare, ulei si faina cat cuprinde. Intindeti o foaie si o lasati la zvantat.

Puneti carnea la fiert in 5 litri de apa rece cu putina sare si lasati-o la foc mic cu capac. Curatati morcovii, cartoful, ceapa si patrunjelul (pastarnacul). Taiati morcovii felii subtiri si puneti-i la calit in ulei cateva minute, fara sa-i prajiti, adaugati peste ei putina apa si putin patrunjel.

Luati spuma de la carne, adaugati in oala morcovii caliti (ca sa iasa supa galbena) si celelalte legume si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 50 minute.

Adaugati in oala concentratul, verdeata, sare dupa gust.

Taiati taiteii cu masina de taitei (sau manual) si adaugati-i direct in supa care clocoteste. Lasati sa mai fiarba inca 5-8 minute la foc foarte mic si este gata.

Puneti in farfurii supa foarte fierbinte cu bucati de carne si taitei. Piper isi pune fiecare dupa gust. Pofta buna.

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise