Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cubulete mici, se spala si se pun la fiert cu apa si un praf de sare.
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cubulete mici, se spala si se pun la fiert cu apa si un praf de sare, pana se inmoaie (nu se fierb tare). Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si usturoiul; sfecla se curata de coaja si se da prin razatoarea mica; cele 2 oua se fierb cu galbenus tare; menta se spala si se taie marunt.
Se incinge un pic de ulei si se adauga ceapa si usturoiul feliat marunt, cartofii cubulete nu foarte fierti, scursi de apa si se lasa 5 minute, amestecand cu o lingura de lemn. Se adauga si sfecla data prin razatoare, se adauga condimentele, se adauga si o cescuta de apa, se potriveste de sare, se acopera si se lasa 15-20 minute sa fiarba inabusit, pana mai scade din lichid.
Se mixeaza totul cu un strop de ulei de masline si cu menta taiata, adaugam apa daca mai este nevoie, pentru consistenta pe care o dorim. Se serveste cu ouale taiate cubulete si presarate deasupra si cu crutoane de paine.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise