Dupa imbuibarea de sarbatori (fripturi, droburi, sarmale) am simtit nevoia de ceva mai usor, fresh si acrisor. Am dat o raita prin camara, prin gradina si pe la cuibare. Am adunat cateva sticle de bulion, un brat de verdeturi fragede si o poala de oua proaspete. Am incropit o supa de rosii nemaipomenita si chiar consistenta. Dupa asa ceva, parca n-ai mai manca felul doi. Din legumele fierte in supa am facut un fel de salata boeuf fara carne (tip boeuf).
Spalati toate verdeturile si curatati legumele si zarzavaturile. Puneti la fiert in 2 litri de apa cartoful, pastarnacul si morcovul, impreuna cu concentratul (sau putina sare). Lasati la foc mic 20 minute.
Intre timp tocati marunt ceapa verde si veche, rosiile decojite, stevie, spanac, loboda- ce aveti si caliti-le intr-o alta cratita in ulei fara sa le prajiti. Dupa cateva minute adaugati bulionul si lasati sa fiarba la foc mic vreo 10 minute. Turnati apoi zeama de la legumele pe care le-ati fiert intregi (le veti folosi la o salata boeuf).
Adaugati in supa zaharul, taiteii, ketchup si condimentati. Preparati un aluat ca o smantana mai grosuta din oua, un praf de sare si faina. Turnati aluatul in oala care clocoteste, sub forma de zdrente nu prea mici, amestecand usor. Lasati sa mai fiarba la foc mic inca 5 minute si supica este gata.
Puneti supa in boluri si decorati cu frunze de patrunjel.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise