Supa de rosii cu orez, este, desigur, una din supele care le putem face cat mai des.
Supa de rosii cu orez, este, desigur, una din supele care le putem face cat mai des in sezonul de vara. Rosiile contin in mod natural, cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate in cadrul unei diete sanatoase si al regimurilor de slabit, contribuind la reglarea greutatii corporale si la reducerea nivelului lipidelor in sange. Ele mai furnizeaza si tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor si cupru, toate necesare unei stari perfecte de sanatate. Aceste legume consumate atat in stare cruda, cat si prin preparare termica, pot fi de culoare rosie, galbena sau mov, toate soiurile furnizand nutrienti esentiali pentru organism. Interesul lumii medicale pentru efectele pozitive ale consumului de rosii se datoreaza in special continutului de licopen, un antioxidant care ajuta organismul sa combata actiunea distructiva a radicalilor liberi, care ataca celulele sanatoase si produc in cele din urma diverse forme de cancer. Rosiile sunt extrem de benefice pe timpul verii, intrucat protejeaza si pielea de agresiunile razelor ultraviolete. Si acum daca am aflat atat de multe beneficii ale acestor miracolase legume sa trecem la prepararea supei. Pentru ca supa noastra sa fie perfecta, avem nevoie de rosii coapte bine, astfel incat gustul rezultat sa fie pe masura asteptarilor.
Mai intai se oparesc rosiile in apa cu putina sare, apoi se lasa sa se racoreasca putin. Dupa racire, le curatam de coaja, le pasam si le strecuram printr-o sita mai deasa, pentru a elimina toate semintele, dupa care ne ocupam de legume. Dupa ce au fost bine spalate si curatate, se taie in cuburi nu prea mari, astfel incat sa se gateasca cat mai repede. Incingem putin uleiul de masline si calim mai intai putin ceapa, dupa care adaugam toate legumele; acoperim oala si le lasam sa se inabuse, apoi stingem cu putina apa si lasam la foc pana legumele incep sa se inmoaie. Daca aveti deja supa, le turnati in oala in care este supa, aproximativ 1,5 l de supa. Eu nu am avut supa, asa ca am folosit vegeta de casa pe care am dizolvata-o in aceeasi cantitate de apa fiarta. Se lasa totul la fiert la foc mic, inca 20 de minute. Orezul, dupa ce se spala bine in mai multe ape, se pune intr-o cratita, separat la fiert, in apa calduta cu sare, la foc mic. Rosiile pasate se toarna peste legume, si se adauga putin cimbru, sau busuioc si o lingurita de zahar, si se lasa sa mai fiarba inca 15-20 minute. Dupa acest interval de timp, se strecoara supa si se da la blender doar jumatate din cantitatea de legume, pe care le punem inapoi in supa de rosii. Adaugam orezul, care este deja fiert si lasam sa fiarba inca 10 minute. Asezonam cu sare si piper, in functie de gust. Supa se serveste calda, cu putin patrunjel verde, proaspat tocat, este foarte gustoasa si sanatoasa, ea poate fi servita chiar si rece, cu paine prajita si ardei iute.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise