Supa de peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 gr peste file,
  • - 3 linguri de ulei de masline,
  • - 3 catei de usturoi tocat,
  • - o ceapa medie taiata cubulete foarte mici,
  • - o crenga de telina (crafs) taiata foarte marunt,
  • - 2 morcovi taiati cubulete mici,
  • - un ardei verde taiat cubulete mici,
  • - un ardei rosu taiat cubulete mici,
  • - 1 cana sos de bechamel gata pregatit,
  • - 1/2 cana de smantana
  • - sare si piper negru dupa gust.

Mod de preparare

- Pestele se poate pune o bucata mare intrega, deoare ce in timpul cind firbe se poate farimita cu ajutorul lingurii.

- Se iau pestele, ceapa, usturoiul, telina(crafs), morcovul si se pun intr-o cratita cu uleiul de masline, se acopera si se lasa sa se prajeasca, inabusesca timp de 10 minute, se amesteca din cand in cand si se farima pestele cu lingura.

- Dupa 10- 15min se adauga sosul de bechamel si smantana, se amesteca foarte bine pentru a nu se forma boturi. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5min. Se sareza si pipereaza dupa gust. Dupa ce se stinge focul se adauga ardeiul verde si rosu si se lasa inca 5 min.

Se serveste cu tost italian.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise