Supa de pasare cu paste fainoase

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 pui
  • 2
  • 51 apa
  • 200g paste fainoase
  • (taitei
  • fidea)
  • 200 g morcovi
  • 150 g telina
  • 150 g patrunjel-pastirnac
  • 50 g ceapa
  • 1 legatură verdeata
  • 20 g sare
  • 1 g piper (dupa gust).

Mod de preparare

Puiul, dupa ce a fost curatat, se trece prin flacara, se spala si se pune la fiert impreuna cu morcovii, albitura, telina, ceapa, curatate, spalate si taiate in sferturi. Daca pasarea este batrina, legumele se vor adauga la fiert cind pasarea a fiert pe jumatate. Dupa fierberea puiului si a zarzavatului, se strecoara supa in alt vas si se lasa pe marginea masinii de gatit, timp in care se fierb pastele fainoase, in apa clocotita cu sare. Cind au fiert, se strecoara, se trec prin jet de apa rece intr-un vas, apoi se introduc in vasul cu supa. Se potriveşte gustul cu sare, se adauga piperul si se mai fierb impreuna cca 10 minute. Se serveste cu verdeata taiata marunt, puiul fiind portionat.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise