Se curata prazul de mustati si de frunze, se taie in doua pe lung si se spala. Tulpinile se taie apoi pe lat, in inele de 1 cm latime. Se calesc intr-o lingura de unt topit, pus sa se incinga in oala. Se pune deasupra praful de curry si de boia, se lasa si ele sa se caleasca usor, apoi se toarna apa fiarta cu Delikat si se lasa lichidul cu prazul sa dea un clocot.
Se curata un mar, se taie in sferturi, curatindu-se de casuta si seminte. Se da pe razatoarea mare si se pune in supa. Se pune totul la fiert, pe flacara mica, circa 10 minute. Intre timp, se curata si celalalt mar, se taie in patru, apoi in felii mai subtiri. Se calesc in untul topit ramas, nu mai mult de doua minute. Deasupra se pun semintele de susan si se lasa sa se inmoaie. Se gusta supa de sare si de piper. Cand se serveste la masa, se pune in fiecare farfurie cate o lingura din compozitia de mar calit un susan.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise