Se alege lintea,se spala bine si se lasa 2 ore la inmuiat.Intr-o oala se pune uleiul si se adauga costita taiata cubulete,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovul si telina date pe razatoare,ardeiul tocat marunt si usturoiu pisat,Se lasa la calit 2-3 minute.Se adauga lintea si 2 litri de apa.Se potriveste de sare si piper dupa gust si putin chimen. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pina cind boabele de linte s-au inmuiat bine.La final se aduga smantana pentru gatit,se lasa sa mai dea un clocot,apoi se adauga partunjelul tocat marunt.Se serveste cu crutoane de paine prajita.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise