Supa de linte rosie cu menta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 340 gr linte rosie
  • 1 1/2 cepe mari
  • 1 cartof de marime medie
  • 1 morcov de marime medie
  • 1 catel mare de usturoi
  • 0,6 linguri de concentrat de legume
  • 0,5 lingurite de piper negru macinat
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 0,75 lingura de menta proaspata tocata
  • 0,75 lingura de frunze de patrunjel tocate
  • 1,5 linguri de unt
  • 0,33 lingura boia dulce
  • 0,33 lingura boia iute
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 1,35 l apa

Mod de preparare

Se spala lintea de mai multe ori cu apa, se taie foarte marunt cartoful, morcovul , ceapa si usturoiul, se pune la fiert apa, lintele, ceapa, usturoiul,morcovul si concentratul de legume,se fierbe incet 30 min se da de sare si piper.

Se topeste untul, se adauga pasta de rosii, boiaua dulce si iute, menta, patrunjelul tocat se calaeste 2 min si se aduga la supa. Se mixeaza cu blenderul, se serveste cu ardei iute si lamaie.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise