Daca aveti timp puteti pune aceste legume in apa rece cu citeva ore inainte, astfel vor fierbe mai repede.
Intr-o oala de circa 2 l. puneti putin ulei si frigeti usturoiul, salvia si rozmarinul pina usturoiul devine mai inchis la culoare.
Adaugati legumele spalate si scurse bine de apa si le lasati citeva minute sa se caleasca, amestecind bine sa nu se lipeasca de fundul oalei.
Adaugati apa si lasati sa fiarba la foc mic circa o ora si jumatate amestecind din cind in cind ptr a nu se lipi.
Daca ati lasat legumele in apa inainte de pregatirea lor sunt gata mai repede, in circa o ora, oricum gustati boabele de fasole, daca sunt moi opriti focul.
Se poate servi cu mamaliga calda.
Este o supa care-mi place ft mult si o apreciaza si sotul meu. De obicei o pregatim toamna sau iarna cind e frig afara, pentru ca este ft calorica.
Legumele uscate au o mare valoare nutritiva, fiind bogate in proteine asemanatoare carnii, in carbohidrati usor de asimilat si in fosfor si alte saruri.
Din familia legumelor uscate fac parte fasolea uscata, lintea, mazarea uscata, ceci si fave care nu stiu cum se traduc in romaneste...
p.a. in fotografia postata se vede cum arata punga cu legume in comert la noi...
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise