Supa de legume cu sparanghel verde

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 500 ge sparanghel verde
  • 2 tije de telina
  • 3 dovlecei mici
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 4 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20 gr unt
  • 2 cuburi- condiment pentru supa, sare, piper alb macina
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

1- se curata sparanghelul, se taie capetele si se toaca in bucati de aprox. 4 cm. Se desfac tijele de telina, se spala si se indeparteaza fibrele mai dure tragand de jos in sus.Se spala dovleceii si se taie in fasii.

2-Se curata morcovii si cartofii si se taie in cubulete. Se oparesc rosiile, se racesc sub un jet de apa rece, se decojesc si se taie in cubulete.Ceapa si usturoiu se taie in bucatele mici.

3- Se topeste untul intr-o oala, se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc pana se inmoaie.Se adauga morcovul si cartofii si se calesc un timp scurt impreuna. Se adauga 1 l de apa si cuburile- condiment si se fierbe la foc mic timp de 10 minute.

4-Se adauga restul de legume, se condimenteaza si totul se fierbe pana se inmoaie. Se spala patrunjelul, se usuca prin stergere si se toaca marunt frunzele, fara tulpina. In final se presara in supa cand aceasta este gata.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise