Supa de dovlecel

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 250 g dovlecei,
  • - 100 g morcovi,
  • - 50 g pastarnac,
  • - ceapa,
  • - unt (ulei),
  • - 10 g orez ,
  • - 600 ml apa,
  • - 10 g faina,
  • - 50 g smantana,
  • - sare,
  • - patrunjel

Mod de preparare

Mod de preparare:

Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este bine fiert, se strecoara supa. Se curata dovleceii si se taie in felii nu prea subtiri, ca sa nu se sfarame, apoi se pun in supa care clocoteste, o data cu orezul spalat. Se lasa sa mai fiarba 15-20 minute.

Se topeste untul intr-o tigaie, fara sa se incinga, se amesteca cu faina si se fierbe cu cateva linguri de supa. Acest sos se rastoarna in supa care clocoteste, fierband totul inca 15 min. La sfarsit, se adauga smantana si patrunjelul verde tocat.

Calorii: aprox. 130/portie

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise