Supă de dovleac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 2 fire de praz
  • 1 ceapă
  • 1 gogoşar
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei iute/pastă de ardei
  • sare
  • piper
  • smântână sau lapte(opţional)
  • frunze de pătrunjel sau mărar

Mod de preparare

Am pus la fiert prazul bucăţi, ceapa, gogoşarul, usturoiul şi jumătate de dovleac(tăiat după ce cureţi coaja). Fierb cam în 30 de minute.Potriveşti de condimente şi dai prin blender. Poţi pune şi smântăna sau lapte, ori le adaugi la servire.Mai pui pe foc mic să dea un clocot.

Cealaltă jumătate am tăiat-o felii şi am copt-o.

Am tocat pătrunjel si am presărat deasupra.

Se poate pune şi un cub de supă, dacă doriţi. Mie mi-au plăcut şi varianta de post şi cea cu smântână.

Am servit cu o bucată de dovleac pentru decor. Poţi servi şi crutoane. E o supă-cremă consumată mult în Franţa, la noi nu prea, poate ne mai schimbăm mentalitatea, e foarte hrănitoare şi sănătoasă.

Unii adaugă cartofi, morcovi.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise