Supa de curcan cu taitei de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • - 3 aripi de curcan;
  • - 3 morcovi;
  • - 1 pastarnac;
  • - o radacina de patrunjel;
  • - o radacina de telina micuta;
  • - o ceapa;
  • - un ardei gras;
  • - sare;
  • - piper;
  • - patrunjel verde;
  • Pentru taitei:
  • - 2 oua;
  • - sare;
  • - faina cat cuprinde.

Mod de preparare

1. Se spala aripile de curcan, se curata bine si se portioneaza.

2. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-a ridicat spuma se strange cu grija.

3. Se lasa la fiert 30 de minute.

4. Apoi se adauga zarzavaturile si se mai lasa la fiert inca 30 minute.

5. Taiteii se prepara cu o zi inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita in mijloc, adaugam sarea si ouale. Se framanta totul foarte bine pana obtinem o coca elastica si care nu se mai lipeste pe maini. Se intinde bine foaia de taitei, se ruleaza si se taie apoi fin. Se lasa la uscat pana a doua zi.

6. Se strecoara supa intr-un alt vas, se aleg morcovii, se taie rondele si se adauga in supa, adaugam si carnea, iar apoi taiteii.

7. Se mai lasa pe foc 10-15 minute, potrivim cu sare si piper, iar la final cand oprim focul se adauga patrunjelul tocat.

Se serveste cu zeama de lamaie si mujdei de usturoi, sau simpla, dupa preferinta.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise