Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 2 bucăţi de praz
  • 1 ardei roşu
  • 1 căţel de usturoi
  • ardei iute
  • 1 linguriţă de curry
  • piper
  • oregano uscat
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se taie prazul felii subţiri şi se căleşte în puţin ulei alături de ardeiul tăiat feliuţe şi de usturoiul tocat.

Separat se dă apa în clocot, se pune puţină sare şi se adaugă conopida feliată sau bucheţele.

Se toarnă prazul peste conopidă şi se fierb îmnpreună până când vă convine. Unii preferă conopida mai crocantă

Cine doreşte poate pune 2 cuburi de concentrat de vită.

La sfârşit se adaugă curry, ardei iute, ceva frunze dacă doriţi.Oregano se freacă între palme să-şi dezvolte aroma.

Cine doreşte şi are poate adăuga lapte de cocos.

Se poate servi ca atare sau cu nişte crutoane.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise