Supa de conopida

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida mai micuta (600-700 g),
  • 2 ardei grasi rosu/verde,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 pastarnac,
  • 1 cartof,
  • 1 legatura patrunjel verde, cateva fire de marar,
  • 2 linguri smantana,
  • 4 linguri ulei,
  • sare, piper, 1 lingurita vegeta/delikat

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele. Puneti la fiert in 2 litri de apa rece cu concentratul conopida taiata buchetele si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute.

Tocati marunte cepele, pastarnacul, morcovul, cartoful si cate jumatate din fiecare ardei. Adaugati legumele tocate peste conopida, puneti uleiul si mai lasati sa fiarba inca 25 minute.

Taiati ardeiul ramas fasiute cat mai subtiri pentru a decora supa in farfurii, tocati marunt verdeata (pastrati cateva frunzulite intregi pentru decor) si pregatiti dressingul din smantana, putina verdeata tocata si putina zeama din supa, apoi omogenizati-l.

Stingeti focul la supa si adaugati dressingul amestecand cu polonicul, apoi adaugati verdeata tocata.

Puneti supa de conopida in supiera si decorati cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei gras verde si rosu.

Puneti supa in farfurii, decorati cu frunze de patrunjel si fasiute de ardei.

E un deliciu !!! Mult mai buna decat v-ati fi asteptat. Pofta buna.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise