Supa cu lapte de cocos si pui

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 ml lapte de cocos
  • 450 ml supa de pui
  • 400 g piept de pui
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 3 tulpini de lemongrass
  • 1 bucata ghimbir 5 cm
  • 100 g porumb conserva
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri sos peste (fish sauce)
  • 2 ardei iuti
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca supa de pui cu laptele de cocos, se da in clocot, apoi se da focul la mic. Se curata lemongrassul si ghimbirul. Lemongrassul se striveste putin, iar ghimbirul se taie felii. Se pun in supa si se fierb la foc mic 10 min. Se strecoara supa. Se curata si se taie ciupercile felii. Pieptul de pui se taie fasii, porumbul se taie in doua. Se pun in supa strecurata si se mai lasa la fiert 10 min pana sunt gata. Se adauga sosul de peste si se mai fierbe 1 min. Se i-a de pe foc si se pune zeama de lamaie.

Se serveste fierbinte. Optional se pot pune cateva frunze de lamaie verde rupte in doua

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise