Se curata ceapa si se taie felii.(eu am lasat-o timp de 1 ora in apa rece pt a nu fi foarte iute la taiat).Intr-o oala ,se topeste untul si se toarna ceapa ,lasand focul mic si amestecand continuu cu o lingura de lemn.Se sareaza,se presara si zaharul si se continua sa se caleasca ceapa pana devine aurie.Se adauga faina ,amestecand bine,si se mai lasa timp de 2 minute.Se toarna vinul si foaia de dafin si se lasa pana se evapora vinul.Se adauga jumatate de litru de apa fierbinte,se amesteca si se lasa la foc potrivit 15-20 minute.Intre timp,taiem cateva felii de paine si le ungem cu putin usturoi taiat.Se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline.Se aseaza o felie de paine in castronul in care vom servi supa si deasupra turnam ceapa noastra gata pregatita.Se aseaza alte felii deasupra si se serveste.Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise