Supa cu ceapa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr ceapa
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura rasa de faina
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar de vin alb
  • felii de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 0.500 ml apa fierbinte
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie felii.(eu am lasat-o timp de 1 ora in apa rece pt a nu fi foarte iute la taiat).Intr-o oala ,se topeste untul si se toarna ceapa ,lasand focul mic si amestecand continuu cu o lingura de lemn.Se sareaza,se presara si zaharul si se continua sa se caleasca ceapa pana devine aurie.Se adauga faina ,amestecand bine,si se mai lasa timp de 2 minute.Se toarna vinul si foaia de dafin si se lasa pana se evapora vinul.Se adauga jumatate de litru de apa fierbinte,se amesteca si se lasa la foc potrivit 15-20 minute.Intre timp,taiem cateva felii de paine si le ungem cu putin usturoi taiat.Se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline.Se aseaza o felie de paine in castronul in care vom servi supa si deasupra turnam ceapa noastra gata pregatita.Se aseaza alte felii deasupra si se serveste.Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise