Supa crema vegetala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 oala sub presiune
  • - 2 morcovi
  • - 4 dovlecei tineri
  • - 1 ceapa verde sau una mica uscata
  • - 1 rosie mare
  • - 1 telina mica
  • - 1 fenicul
  • - sare
  • - piper
  • - ulei masline 2 linguri
  • - parmezan

Mod de preparare

Curatati, spalati legumele si taiati in cuburi de marime potrivita. Intr-o oala sub presiune puneti cam 1 litru de apa, cand aceasta fierbe adaugati legumele, inchideti oala si fierbeti cam 12 - 15 minute. Raciti sub jet de apa rece, pentru a putea deschide oala, si cu ajutorul unui blender pasati legumele pana devin o crema.

Se potriveste de sare, se adauga piper proaspat macinat, 2 - 3 linguri de parmezan, iar in momentul servirii se adauga un fir de ulei de masline.

Daca folositi legume din gradina proaspete nu se va folosii nici un tip de condiment deoarece, o sa fie foarte gustoasa asa.

Se serveste in farfurii calde sau boluri, cu un fir de ulei ,alaturi de 2 - 3 linguri de pasta mai mica fiarta in prealabil, decorata cu foi de busuioc si un fir de parmezan.

Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise