supa crema de urzici.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de urzici
  • 1 ceapa de primavara tocata
  • 1 ceapa rasa
  • 1 cartof mare fiert
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura cu unt proaspat
  • 3 cesti de supa
  • 1 ceasca de lapte
  • cateva frunze de menta
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se curata si se spala urzicile sub jet de apa, se fierb cam 20 minute, se scot cu spumiera si se lasa sa se scurga bine;

Se caleste ceapa in unt fara sa se rumeneasca, se adauga uleiul, cartoful, supa si se fierb 20 minute;

Se taie cartoful fiert si se mixeaza cu urzicile intr-un blender, se transfera pasta in cratita, se amesteca cu laptele si se amesteca, se potriveste de sare si piper;

Supa crema de urzici se serveste calda, garnisita cu frunze de menta.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise