Supa crema de spanac si lapte

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr. de spanac oparit, scurs si tocat
  • o ceapa curatata si spalata
  • o legatura de leustean spalat
  • 700 ml de supa de legume sau de pui
  • 500 ml de lapte
  • zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie
  • o lingura cu ulei
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Tocam marunt ceapa. Taiem fin leusteanul.

Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul.

Adaugam ceapa, amestecam si calim timp de 3 minute.

Punem spanacul, amestecam si calim 2 minute. Turnam supa de legume (sau de pui) si laptele. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam supa de legume sa clocoteasca timp de 5 minute, apoi inchidem aragazul.

Punem treptat zeama de lamaie si gustam de fiecare data.

Adaugam leusteanul in ciorba de spanac, amestecam si condimentam cu sare si piper, daca mai este nevoie.

Acoperim oala cu un capac si lasam supa sa stea minim 10 minute, pentru ca aromele sa se combine.

Servim supa de spanac decorata cu smantana si crutoane.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/Kej99JvCHeE

POFTA BUNA!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise