Se decojesc rosiile. Se scot si semintele si se pun impreuna cu pielitele de la rosii la fiert in 2 litri de apa, pentru aproximativ 30 minute.Se strecoara apoi apa si se asaza deoparte pentru a fi pusa peste crema de legume. Separat, intr-o cratita, se topeste untul se adauga ceapa tocata marunt si cateii de usturoi intregi. Tulpina de telina se toaca marunt si se adauga peste ceapa impreuna cu vinul, apoi se lasa la fiert 10 minute. Se ia cratita de pe foc si se adauga rosiile decojite, apoi se pasaza cu blenderul pana ce se formeaza o crema de legume. Apoi se subtiaza crema cu apa in care au fiert pielitele si semintele de la rosii. Se adauga sare si piper dupa gust si apoi busuiocul tocat marunt.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise