Supa -crema de praz si cartofi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 30g.unt,
  • 2 linguri de smantana proaspata,
  • 2 lingurite sare,
  • 500 ml. apa,
  • 1/2 lingurita piper,
  • 1 l. supa de pasare,
  • 750 g. cartofi,
  • 3 buc. praz,
  • marar si patrunjel verde;

Mod de preparare

1.Se spala si se toaca prazul.

2.Cartofii curatati se taie cubulete.

3.Intr-o cratita, se topeste untul, se adauga prazul si cartofii si se calesc impreuna,apoi se toarna supa de pasare ,apa si verdeata tocata marunt.Se fierbe totul 40 de minute.

4.Se pune supa in blender, apoi se repune in cratita, se sareaza si pipereaza si se lasa sa dea un clocot , pe foc mediu.

5.In supiera se pune smantana proaspata, se freaca cu putina supa , apoi se adauga restul de supa fierbinte si se serveste imediat cu crutoane de paine obisnuite sau cu crutoane de paine unse cu ketch-up si rumenite in unt.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise