Supa-crema de porumb

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 conserve de boabe de porumb(fiert)
  • -1 morcov ras
  • -1 ceapa medie
  • -1l de supa de carne,sau apa cu delikat
  • -3-4 catei de usturoi
  • -20 g de unt
  • -1 lingura de faina
  • -sare,piper(dupa gust)
  • -150 ml de frisca lichida
  • -150 ml de iaurt
  • -1/4 pachet (sau cit vreti) de “chips” de porumb,cu ce aroma va place;eu folosesc intotdeauna putin iute
  • -3 linguri de ulei(nu de masline)

Mod de preparare

Ceapa,tocata marunt,se prajeste(sa fie colorata,putin) in cele 3 linguri de ulei;se pune,apoi,peste ceapa,usturoiul batut.Dupa ce se prajeste putin,se pune porumbul(scurs),morcovul,untul,faina.

Dupa ce se mesteca totul,se pune supa de carne si se sareaza si pipereaza,dupa gust.

Se fierbe,supa aceasta,f.bine;cel putin 40 minute.Apoi se paseaza si se strecoara.

Se pune iar pe foc,se adauga frisca licida,amestecata f.bine cu iaurtul.

Se da 2-3 clocote(totul),se ia de pe foc.Se serveste fierbinte ,presarata cu chipsuri,maruntite.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise