Supa crema de morcovi (supa portocalie)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 1 cartof,
  • 1 pastarnac,
  • 50 g telina,
  • 2-3 linguri ketchup,
  • 250 ml bulion,
  • unt cat o nuca,
  • 50 ml lapte,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 lingurite zahar,
  • cateva frunzulite de spanac sau patrunjel pentru decor,
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati si spalati toate legumele, taiati-le bucati mari si puneti-le la fiert, la foc mic, in 2 litri de apa rece cu putina sare.

Dupa 25 de minute, adaugati bulionul, lasati sa mai fiarba 5 minute si luati vasul de pe foc.

Adaugati untul, laptele clocotit, zaharul, uleiul, ketchup-ul.

Mixati pana ce supa devine omogena, apoi dregeti gustul de sare, piper.

Daca mai trebuie adaugati putin zahar sau putin ketchup pentru culoare.

Cand puneti supa fierbinte in farfurii decorati cu cate o frunzulita verde de spanac sau patrunjel.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise