Supa crema de dovleac condimentata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 4 mere ( rosii )
  • 1000 g dovleac ( circa 6 cani)
  • 1 cartof mare (taiat felii subtire)
  • 2 lingurite curry( pudra )
  • 1 lingurite ghimbir (macinat)
  • 1 lingurite sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 3/4 lingurita coriandru macinat
  • 1 cana lapte (degresat)
  • 1/4 cana nuci (caju coapte- taiate bucati mari)

Mod de preparare

Intr-o cratita mare, se incalzeste uleiul la foc potrivit.Se adauga ceapa si se prajeste 5 min sau pana cand devine aurie, amestecand des.

Se curata, se scoate miezul si se taie felii subtiri 3 (1/2) mere . Se adauga in cratita impreuna cu dovleacul, cartoful, praful de curry, ghimbirul, sarea si scortisoara si se amesteca bine.Se adauga 3 cani cu apa;se acopera si se fierb la foc mic 30 de min sau pana cand dovleacul este fraged.

Se pune amestecul intr-un robot de bucatarie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune inapoi in cratira, se adauga laptele si se amesteca bine. Se fierbe la foc mic pana se incalzeste.

Intre timp, se taie felii subtiri restul de 1/2 mar ( cu coaja ). Se pune supa in 4 boluri si se presara deasupra nucile caju si feliile de mar.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Pui cu sparanghel si cartofi

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise