Se spala legumele si se pun la fiert intr-o oala mare.Conopida se desface in buchetele,cat dorim sa fie de mari,pastrand si din tija cam 2 cm.Telina,pastranacul, morcovul si conopida dupa ce au fiert le bagam la blender sau robot,iar din conopida lasam cateva buchetele intregi.Se pun la fiert 2,5 l apa,se adauga si legumele pasate, usturoiul stors si putina sare.Separat amestecam amidonul alimentar cu laptele si piureul pasat si rezultat din legumele fierte,smantana si sare cat dorim si amestecam cu cele 2,5 l de supa si mai fierbem 10 minute.Cand servim in farfurie, punem supa pasata si adaugam si cateva buchetele de conopida,peste care punem si patrunjel tocat fin si piper proaspat macinat.Pofta buna !!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise