Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 200 gr naut fiert (ca sa fiarba mai repede si sa iasa toxinele din naut, se pune la inmuiat in apa calduta cu o ligurita de bicarbonat, apoi il fierb cam 20 min, la oala minune)
  • 200 gr afumatura
  • 1 ceasca smantana
  • 1 ceasca coniac
  • sare, piper
  • marar
  • patrunjel
  • apa

Mod de preparare

Se fierbe nautul si se scurge de apa.

Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai lasa putin la foc pana se evapora alcoolul.

Se adauga apa si se pune la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de naut.

Cealalta parte de naut impreuna cu smantana se paseaza cu blenderul si se adauga in supa.

La final, se pune patrunjelul si mararul tocat fin.

Eu servesc supa cu crutoane de paine pe care le ung cu un amestec de unt, patrunjel tocat fin, parmezan ras si putin usturoi pe care le dau la cuptor cam 5 minute.

Pofta buna !

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise