Supa-crema de ciuperci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 350 g ciuperci,
  • 1 lamaie,
  • 30 g unt,
  • 1/4 l lapte,
  • 3 linguri zeamil,
  • 1 lingura rasa smantana,
  • 1 lingurita curry,
  • patrunjel verde.

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se spala, se taie lamele si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca. Se incinge untul intr-o tigaie si se rumenesc la foc iute.

Se rastoarna ciupercile intr-o cratita, se adauga 1/4 l de apa, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 15 minute. Se mixeaza, se toarna si laptele amestecat cu zeamilul, se incorporeaza praful de curry si se dau in clocot. Cand supa incepe sa se ingroase, se ia de pe foc, se adauga smantana, se presara patrunjelul verde tocat si se serveste imediat

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise