Supa- crema de chicons (supa-crema de andive)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 chicons (andive)
  • 2 cepe
  • partea alba de la un praz mare
  • 2 cartofi mari
  • 100 gr frisca lichida
  • marar sau patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lingura ulei masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • concentrat legume.

Mod de preparare

se scoate cotorul amar de la chicons. Se toaca ceapa, se taie andivele in rondele potrivite, cartofii se curata de coaja, se spala bine, se taie cuburi, prazul se taie in rondele. Se pune la calit in oala de supa in uleiul de masline, ceapa, prazul si andivele. Se pun cartofii, se toarna apa doar cat sa acopere cu un centimetru legumele si se fierbe la foc potrivit. Cand sunt fierte se paseaza la blender, se pune piure-ul rezultat din nou in oala, se adauga sare, piper, concentratul de legume, nucsoara si se mai da intr-un clocot, doua. Se opreste focul, se adauga frisca lichida, patrunjelul sau mararul tocate foarte marunt. Se serveste ornata cu frunze de chicon taiate rondele foarte fin. Cine doreste poate adauga branza gruyère sau parmezan si crutoane. In cazul in care se reincalzeste supa, sa nu se aduca la gradul de fierbere !

Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise