Supă cremă de brocoli

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Supă cremă de brocoli

Ingrediente

  • - 1 brocoli de mărime medie
  • - 2 morcovi
  • - 1/2 păstârnac
  • - 1 pătrunjel
  • - 2 cartofi potriviţi
  • - 1 felie mică de ţelină
  • - 1 ceapă
  • - 2 căţei mici de usturoi
  • - frunze de pătrunjel
  • - 2 ouă
  • - 2 linguri smântână
  • - sare, piper
  • - aprox. 2,5 l apă

Mod de preparare

Se pun rădăcinoasele la fiert (curăţate, spălate si tăiate). Peste 10-15 minute se adaugă restul legumelor. Se lasă la fiert până ce se înmoaie toate ingredientele, apoi se ia de pe foc. Cartofii şi câteva bucheţele de brocoli fiert se pun deoparte, iar restul compoziţiei se dă cu blenderul până ce se obţine o cremă fină. Separat se bat cele două ouă împreună cu smântâna. Treptat se adaugă la supa cremă oul cu smântâna, amestecând continuu. La final am pus cartofii tăiaţi cubuleţe şi bucheţelele de brocoli.

Supa se poate servi cu crutoane de pâine, tărâţe de grâu sau simplă.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise