Supa crema da conopida si brocoli

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema da conopida si brocoli

Ingrediente

  • 500g conopida
  • 500g brocoli
  • 1 ceapa mica alba
  • 2 morcovi
  • 1 bucata mica telina -radacina
  • 3 linguri smantana de gatit
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

Se curate zarzavatul si se spala,apoi se desfac buchetele de conopida si brocolii si se spala bine.Intr-o oala sub presiune se pun cele 2 linguri de ulei,se adauga legumele taiate si se calesc 2-3 minute,apoi se adauga buchetele de conopida si brocolii,se adauga apa cat sa le acopere,se asezoneaza cu sare si piper si se fierb 20 de minute.La oala sub presiune ste suficient. Intr-un vas obisnuit,pana cand legumele devin foarte moi si se sfarama cu usurinta.Dupe ce au fiert legumele,se separa de zeama si se mixeaza bine cu un blender vertical.Se adauga apoi zeama in functie de preferinta,cat vreti sa fie de groasa crema.Apoi se adauga cele 3 linguri de smantana pentru gatit,se mai da un clocot si este gata.Se presara patrunjel proaspat tocat.Se serveste crema cu crutoane de paine prajita.Este la fel de buna fierbinte cat si rece.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise