Vreți să vă spun câteva secrete despre ghebe?
Ghebele sau opinticile, cum li se mai spune, conțin lecitină ceea ce ajută la reducerea depunerii de colesterol în organism. Acesta este un lucru foarte bun. Totuși, să nu uităm că această minunată ”carne a pământului” îmbunătățește acuratețea vizuală, conține acid folic, vitamine din grupul B și chiar vitamina D. O mână de ghebe conține mai mult potasiu decât o portocală, acesta ajutând la reglarea tensiunii arteriale.
Eu sunt carnivoră convinsă, dar ”carnea pământului” e delicioasă în felul ei. Această supă este una din preferatele mele. E ușoară, e consistentă și cel mai important: conține ”carne”. :)
Am pus la fiert, într-o oală, orezul și aproximativ 3 litri și jumătate de apă. Orezul pe care l-am folosit fierbe cam în 20 de minute, deci, dacă folosiți alt tip de orez fierbeți-l după instrucțiunile de pe ambalaj astfel încât să nu fie prea fiert și sfărâmicios.
Prazul și morcovul i-am tăiat julien i-am pus la călit în uleiul de porumb și puțină apă. Am presărat sare și am stors zeamă de lămâie; am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic aproximativ 15 minute, adăugând din când în când câte un pic de apă.
Am pus ciupercile tăiate în oală, am pus și ardeiul, apoi am adăugat legumele călite. Am mai lăsat totul la foc moale vreo 5 minute, apoi am adăugat iaurtul. Am adăugat condimentele, am presărat verdeața, et voilà!
Poftă bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise