Sufleu de spanac cu cartofi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 g spanac congelat
  • 800 g cartofi albi
  • 4 oua
  • 70 ml smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g pesmet
  • nucsoara
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • putin cascaval

Mod de preparare

Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare.

Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare si nucsoara razuita.

Spanacul bine scurs se amesteca , intr-un vas , cu ouale ( albusul se poate bate spuma), smantana si condimentele.Se adauga apoi cartofii fierti si scursi, pesmetul, faina, praful de copt si usturoiul presat.

Se amesteca bine de tot, se asezoneaza daca mai este cazul , apoi se lasa deoparte 30 minute sa se patrunda bine toate ingredientele.

Un vas Yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Amestecul de spanac il rasurnam in vasul Yenna , razuim putin cascaval si il dam la cuptorul dinainte incalzit cam 20-30 minute.

Spanacul se poate servi ca atare sau drept garnitura la fripturi.

Daca doriti spanacul se poate frige in ulei, ca si chiftelutele.

Pofta mare !

PS....ideea am primit-o de la \"surioara mea\" Laura Schuster ( http://leckereien.blogspot.com/ ) careia ii multumesc tare mult !

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise