Înainte de a prepara acest desert de origine francezã, trebuie tinut cont de câteva trucuri...
* Pentru un sufleu reusit, crescut, ouãle trebuie sã fie cât de proaspãt posibil, bãtute bine separat.
Formele proprii acestui desert se gãsesc si in supermarkete, si au pereti formei usor mai înalti.
Pentru cei care nu au aceste forme, nici o problemã ,folositi forme la care adãugati folie de aluminiu tot timpul în exteriorul formei, astfel vom face niste pereti " falsi" cu cca. 5 cm înãltime.
* Formele se ung bine cu unt si fãinã sau pesmet.
* Stiu cã ispita e mare si dãm târcoale cuptorului, dar rezistati, nu deschide usa cuptorului cât timp se coace!!!
* Cum salvez un sufleu tip " dezastru" ( cãzut)?...
Dacã sufleul a " cãzut"...se scoate pe o altã formã sau direct pe o farfurie largã si putin adâncã si se acoperã cu smântâna bãtutã sau iaurt.
Decoreazã cu migdale tocate si serveste.
1) Într-o cratitã micã pune la topit la foc mic, untul si fãina amestecând încontinuu, pânã se dizolvã bine si obtinem un aluat omogen.
Adaugã laptele si sucul putin câte putin, amestecând pânã se îngroasã si fierbe cam 2 minute.
2) Ia de pe foc.
Albusele se bat spumã tare cu un praf de sare, iar gãlbenusele spumã separat ; adaugã la cremã.
3) Unge si tapeteazã formele, presarã zahãrul si toarnã aluatul.
Mie mi-a dat pentru 2 forme.
Dã la cuptorul pre-încãlzit la 180ºC pentru aprox. 25 minute, la partea de jos.
Scoate si serveste, cãldut presãrat cu zahãr pudrã.
Poftã bunã
www.cozinhaderamona.blogspot.com
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise