Sufleu de macaroane cu sunca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii
  • 300 g macaroane, sare
  • 100 g sunca fiarta taiata felii
  • 1 rosie
  • 1 legatura de busuioc
  • 100 g cascaval Gounda sau Edam, piper macinat
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 120 ml lapte
  • 40 g unt

Mod de preparare

1- se clocoteste intr-un vas o cantitate suficienta de apa cu sare, se adauga macaroanele si se fierb in functie de instructiunile de pe ambalaj.

2-se taie cubulete sunca si rosiile spalatae.Se spala busuiocul, se aleg frunzele si se toaca marunt.Se da cascavalul pe razatoare.

3- se strecoara si se scurg macaroanele.Se amesteca sunca, rosiile, macaroanele si busuiocul intr-un vas si se condimenteaza dupa gust.

4- se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.Se amesteca ouale, smantana,cascavall si laptele si se condimenteaza cu sare si piper.

5-Se unge cu unt un vas termorezistent.Se toarna macaroanele in acesta si se adauga amestecul de smantana cu cascavalul.Untul ramas se presara peste, se introduce la cuptor si se coace timp de 30 de minute.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise